Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Dacia

.
Informatie

Dacia

De belangrijkste autofabrikant van Romenië is Dacia. In 2014 was de omzet van dit bedrijf een der hoogste van het land. Dacia werd in 1966 opgericht. Een dertigtal jaren na die oprichting kocht Renault 51% van de aandelen van het bedrijf. Renault investeerde sterk en zorgde ervoor dat het merk een modernisering onderging. Dacia's huidige doel is om robuuste, betrouwbare en toegankelijke auto's te maken. Deze zijn niet alleen gericht op het Roemeense publiek maar ook bestemd voor export naar andere landen. Het kwaliteitsniveau van de Dacia modellen voldoet aan de standaarden van Renault.

Historische modellen

De eerste Dacia die op de markt kwam, was de 1100. Deze ging in productie in 1968. In hetzelfde jaar kwam ook de Dacia 1300 uit. Van dit model kwamen meerdere versies op de markt zoals bijvoorbeeld de 1300 L en de 1300 LS. In principe waren dit dezelfde wagens, maar met een verbeterde uitrusting.

Huidige modellen

Een goed verkopend Dacia model is de Dacia Logan, die in 2016 een restyling onderging. Hij kreeg een moderner en aantrekkelijker uitzicht. De Dacia Logan is beschikbaar met 7 verschillende motoruitvoeringen. Een primeur is de economische 3 cilinder 1.0 L motor. De Logan is ook beschikbaar als break versie onder de naam Logan MCV. Deze is aangenaam veelzijdig doordat het interieur enorm ruim is en op vele vlakken aanpasbaar. Nog een design dat een restyling kreeg in 2016 is de Dacia Sandero. Het arsenaal aan motoren is identiek aan dat van de Dacia Logan. De Sandero kreeg verder ook een verbeterde koppeling mee voor een aangenamer rijgevoel.

De Dacia Dokker is het werkpaard van de fabrikant. De naam Dokker is trouwens een afgeleide van het Engelse woord “dockworker”. Deze ruime wagen biedt plaats aan 5 personen en heeft daarbovenop nog een uiterst grote laadruimte. De schuifdeuren aan de zijkant maken het laden en lossen van ladingen gemakkelijk.

De toekomst

Dacia gaat de sportieve toer op in de toekomst. Voor eind 2017 staat er een Dacia Sandero RS op de planning. Met 145 pk zou dit een lichtgewicht moeten worden. Het design gaat ook aangepakt worden zodat hij een sportiever uitzicht krijgt. Verder zal de Dacia Duster nog een restyling krijgen in 2018. Veel heeft Dacia nog niet prijsgegeven over dit model, behalve dan dat de prijs lekker laag wordt. Er doet wel een gerucht de ronde dat de nieuwe Duster beschikbaar zal zijn als 5- of 7-zitter. De nieuwe generatie van de Logan staat op de planning voor 2019. De Lodgy 2 wordt Dacia's vervanger voor de Stepway, en zal voorgesteld worden op de ' Geneva Motor Show' in 2020.